De energiesector was tot voor kort de sector die door de meeste beleggers ontweken werd. Door de dalende olieprijs heeft deze sector tijdens de afgelopen jaren geen goede naam opgebouwd. Langzaam maar zeker begint dat beeld echter te veranderen. En mogelijk gaat er binnenkort zelfs een nieuwe Bull Market binnen de energiesector van start.

De olieprijs werd tijdens het begin van de coronacrisis hard geraakt. In korte tijd daalde de prijs voor een vat ruwe olie naar niveaus die we nog nooit eerder hebben meegemaakt. Op een gegeven moment was er zelfs tijdelijk sprake van een negatieve olieprijs. Inmiddels is de olieprijs hersteld van de coronacrash en op dit moment is er sprake van de hoogste notering sinds het jaar 2019.

Volgens deze grafiek staat de oliemarkt aan de vooravond van een nieuwe prijsrally

De prijsstijging bij de olieprijs is ook terug te zien bij de prestatie van de energiesector. Zo is op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Crescat Capital LLC, te zien dat Oil & Gas Exploration and Production ETF tijdens de voorbijgaande maanden stevig in waarde wist te stijgen. Inmiddels heeft deze ETF de weerstandslijn bereikt die al jaren van kracht is.

Mocht deze weerstandslijn door de oliestieren doorbroken worden, dan zal er officieel een nieuwe stijgende beweging van start gaan. En in dat geval mogen we gerust zeggen dat de echte stierenmarkt voor de oliesector nog moet gaan aanbreken.

Spotgoedkoop groeibedrijf … nu nog onder 10 dollar

Een vergeten technologiebedrijf met opwaarts potentieel van bijna 100%.

GRATIS TIP: Het goedkoopste aandeel onder 10 dollar