Tijdens de afgelopen handelsweek wisten de beurzen opnieuw verder in waarde te stijgen. Al wekenlang zitten de wereldwijde beurskoersen in de lift en geen enkel nieuws lijkt daar verandering in te kunnen brengen. Zelfs de onrust in de VS wist het tij op de beurzen niet te keren. Toch lijkt een tijdelijke beurscorrectie op de loer te liggen.

Steeds meer beleggers keren terug naar de beursvloer. De fantastische rendementen die op de aandelenmarkten behaald worden fungeren als een magneet voor de startende belegger. Toch is het raadzaam om juist in deze tijden voorzichtig te werk te gaan. De meeste aandelen staan immers historisch hoog gewaardeerd.

Op de lange termijn gemeten is dit juist een Bullish signaal

Uit onderzoek van Thrasher Analytics blijkt dat de kans op een (tijdelijke) beurscorrectie groot is. Zo is op de bovenstaande grafiek te zien dat onlangs meer dan 31% van de aandelen binnen de S&P 500 index wist te stijgen naar het hoogste niveau over de afgelopen 65 handelsdagen gemeten. De voorgaande keren dat een dergelijk niveau bereikt werd zijn op de bovenstaande grafiek in kaart gebracht. Uit deze grafiek blijkt duidelijk dat de beurzen vaak na een dergelijk signaal geconfronteerd worden met een (serieuze) beurscorrectie.

Over de lange termijn gemeten betreft dit overigens juist een positief teken. Een beursrally die immers door meer aandelen gedragen wordt, wordt bestempeld als een ‘gezonde beursrally’. Maar, op de korte termijn lijkt de stier toe te zijn aan een welverdiende adempauze.

3 ongeziene koopjes onder 5 dollar

Deze bedrijven hebben alles in huis om de toekomstige toppers van de beurs te worden.

Download hier jouw gratis gids: 3 ongeziene koopjes onder 5 dollar