Gisteren konden de stieren op Wall Street opgelucht adem halen. Ondanks het feit dat de beren aan het begin van de handelsdag de touwtjes stevig in handen hadden, wisten de stieren gedurende de dag de regie terug in handen te nemen. En volgens sommige analisten is daarmee bevestigd dat we de bodem reeds gezien hebben. Een belangrijke grafiek laat echter een compleet ander beeld zien.

De financiële markten zijn op dit moment in de ban van de monetaire ontwikkelingen. Het is inmiddels niet meer de vraag of de rentestanden verhoogd gaan worden, maar hoe vaak dit gaat gebeuren. Zo werd er in de VS al in maart gerekend op de eerste renteverhoging. En dit zou de opmaat naar veel meer renteverhogingen moeten zijn.

Is er een nieuwe top neergezet

Uit onderzoek van Nautilus Investment Research blijkt dat beleggers rekening moeten houden met aanhoudende beurszwakte. Zo is op de bovenstaande grafiek te zien dat de World Index onlangs de bovenkant van het trendkanaal wist te bereiken. Tijdens de voorgaande keren dat dit gebeurde, werd de World Index tijdens de maanden daarna geconfronteerd met een dalende beursbeweging.

Tevens is op de grafiek te zien dat de World Index al ruim 15 jaar te maken heeft met cyclusbewegingen. Gemiddeld genomen weten de beurzen elke vier jaar een stevige top neer te zetten. En mogelijk is die top onlangs opnieuw neergezet.

Blijf dagelijks op de hoogte van het belangrijkste crypto- en beursnieuws

Bijna 10.000 beleggers krijgen iedere dag het belangrijkste nieuws van de financiële markten in hun mailbox. Het is onmisbaar instrument voor iedere belegger. Wil jij ook op de hoogte blijven en beleggen als een professional? Schrijf je gratis in op de Slim Beleggen Daily. Schrijf hier gratis in >>