Eigenlijk is er al enkele weken sprake van een zijwaartse trend op de aandelenmarkten. Voorlopig weten zowel de stieren als de beren niet te overtuigen. Het heeft er alle schijn van dat de stieren op dit moment genieten van een welverdiende adempauze. Een belangrijke grafiek laat zien dat we mogelijk aan de vooravond staan van een nieuwe beursrally.

Uit onderzoek blijkt dat de zomerperiode normaliter niet bepaald een winstgevende periode is voor aandelen. De periode kenmerkt zich vaak door lage volumes en daardoor dus grotere uitschietingen. Met name de grote partijen zijn in de zomerperiode haast niet actief.

Mogen we rekenen op nieuwe recordkoersen?

Volgens de analisten van Morgan Stanley vertonen de Amerikaanse beurzen vooralsnog een sterke correlatie met het jaar 2009. Op de bovenstaande grafiek zijn de koersbewegingen bij de S&P 500 index en de Russell 2000 index afgezet tegenover de koersbewegingen die zichtbaar waren in het jaar 2009. De huidige ‘adempauze’ was rond hetzelfde moment ook zichtbaar in het jaar 2009. Per saldo wisten de beurzen toen zelfs nog iets verder terug te vallen.

Mocht het verband met het jaar 2009 ook de komende tijd standhouden, dan betekent dat veel goeds voor de aandelenmarkten. In dat geval mogen we namelijk na de ‘zomerdip’ rekenen op een nieuwe beursrally. En in dat geval lijken nieuwe recordkoersen slechts een kwestie van tijd te zijn.

De volgende Apple (nu nog onder $10)

We staan aan de vooravond van een nieuwe, belangrijke technologierevolutie. Dit gaat ons dagelijkse leven niet enkel compleet veranderen, ook zullen enorme fortuinen gecreëerd worden.

Je moet NU instappen. Vóór de grote massa op de nieuwste revolutie springt.

Dit aandeel is vandaag nog te koop voor minder dan 10 euro.