Het coronavirus zorgt er voor dat de wereldeconomie geconfronteerd gaat worden met een van de stevigste recessies ooit. In de VS is de economische dreun die dit dodelijke virus teweegbrengt al goed zichtbaar. Op dit moment heeft slechts de helft van de Amerikanen een baan. En de tijd begint voor Donald Trump inmiddels te dringen.

Een halfjaar geleden twijfelde haast niemand er aan dat Donald Trump in november herkozen zou worden. Een verlenging van zijn presidentstermijn met vier jaar leek een uitgemaakte zaak. In enkele maanden tijd is er echter veel veranderd. De coronacrisis is op dit moment duidelijk in het voordeel van zijn tegenstander Joe Biden. Volgens de polls is de kans groot dat Biden vanaf 2021 het stokje van Trump gaat overnemen.

Gaat Trump herkozen worden?

Een van de pijnpunten voor Trump is de economische situatie in zijn land. Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Deutsche Bank, is te zien dat slechts de helft van de Amerikanen op dit moment een baan heeft. Enkele maanden geleden lag dit percentage nog rond de 61%. Destijds was er sprake van een historisch laag werkloosheidscijfer.

Voor Trump is het te hopen dat binnenkort in de VS het gedroomde V-herstel aanbreekt. We zijn immers minder dan vijf maanden verwijderd van de Amerikaanse verkiezingen. Voor Trump begint inmiddels de tijd te dringen.

Blijf dagelijks op de hoogte van het belangrijkste crypto- en beursnieuws

Bijna 10.000 beleggers krijgen iedere dag het belangrijkste nieuws van de financiële markten in hun mailbox. Het is onmisbaar instrument voor iedere belegger. Wil jij ook op de hoogte blijven en beleggen als een professional? Schrijf je gratis in op de Slim Beleggen Daily. Schrijf hier gratis in >>