Tijdens de afgelopen handelsdagen is de cryptomarkt geconfronteerd met een forse koersdaling. De centrale bank van China heeft laten weten dat het keihard gaat optreden tegen digitale munten. Belangrijke cryptomarkten zijn inmiddels officieel verboden verklaard in het groeiland. En door dit nieuws is de Bitcoin bij een belangrijke steungrens aangekomen.

De Chinese staat is van mening dat elke vorm van financiering, uitgifte en handel van cryptocurrency nog steeds te veel risico’s voor de dagelijkse consument met zich meebrengt. Als gevolg daarvan liet de Bank of China afgelopen vrijdag weten dat het hard gaat optreden indien regels geschonden worden. De Chinezen zijn wel positief gestemd over de Blockchain, maar niet over de Bitcoin.

Het moment van de waarheid voor de Bitcoin

Volgens kenners is het moment van de waarheid voor de Bitcoin aangebroken. Chris Kimble deelde op Twitter de bovenstaande grafiek. Op deze grafiek is te zien dat de Bitcoin is aangekomen bij de 7-jarige steunlijn. Deze steunlijn dateert uit het jaar 2012 en wordt door de technische analist bestempeld als de laatste strohalm voor de grootste digitale munt ter wereld.

Mocht de Bitcoin structureel onder deze steunlijn duiken, dan verslechtert het technische plaatje aanzienlijk. In dat geval lijkt namelijk de weg open te liggen voor veel lagere koersen. En daar zitten cryptobeleggers uiteraard niet op te wachten. Voor hen is het dus te hopen dat de cryptostieren snel terugkeren op het speelveld.

Slim Beleggen bestaat 10 jaar, en gaan we goed vieren! We geven dit jaar uitzonderlijk een Tesla Model 3 weg onder onze abonnees. Wil jij ook kans maken op zo’n mooie, fonkelnieuwe Tesla? KLIK HIER VOOR MEER DETAILS