Wie dacht dat de ‘mislukte’ presentatie van de Tesla cybertruck een voorbode zou zijn voor een slechte start van de verkoop, heeft het goed mis. Dit weekend maakte CEO Elon Musk bekend dat er reeds 200.000 bestellingen zijn geplaatst voor de futuristische elektrisch pick-up truck. Met andere woorden, de cybertruck van Tesla slaat aan bij consumenten.

Vorige week vrijdag werd de cybertruck van Tesla onthuld, wellicht deels als antwoord op de gloednieuwe elektrische SUV van Ford. De presentatie van de futuristische pick-up truck verliep echter niet vlekkeloos. Het kogelwerende glas bleek niet zo kogelwerend te zijn, een stalen bal wist twee zijruiten moeiteloos te verbrijzelen tot grote verbazing van Elon Musk zelf.

We threw wrenches, we threw everything even literally the kitchen sink at the glass and it didn’t break. For some weird reason, it broke now.

Dit voorval kon het publiek en consumenten niet deren, de cybertruck is blijkbaar behoorlijk populair. Tesla CEO Elon Musk maakte zondag bekend dat er reeds 200.000 bestellingen zijn geplaatst voor de pick-up truck die zijn inspiratie heeft gehaald bij de klassieker Blade Runner.

Zesde model

Het kost slechts 100 dollar om de cybertruck te ‘preorderen’. Dat is een pak lager dan andere modellen van Tesla. De ‘preorder fee’ voor het model Y is 2.500 dollar en voor het model 3 is de fee 1.000 dollar. De cybertruck is nu al het zesde model van Tesla, analisten verwachten echter dat de cybertruck meer in de smaak zal vallen bij een heel specifiek publiek gezien het design. Maar de prijs is behoorlijk aantrekkelijk, de cybertruck is te koop vanaf 39.900 dollar.

Beleggers en investeerders vonden het daarentegen wel een tegenvaller, het aandeel ging vrijdag met 6 procent onderuit. Een herstel maandag zit er waarschijnlijk niet in, voorbeurs noteert het aandeel op hetzelfde niveau als de slotkoers op vrijdag.

Bronnen: CNBC

Foto: Needpix

Slim Beleggen bestaat 10 jaar, en gaan we goed vieren! We geven dit jaar uitzonderlijk een Tesla Model 3 weg onder onze abonnees. Wil jij ook kans maken op zo’n mooie, fonkelnieuwe Tesla? KLIK HIER VOOR MEER DETAILS