Een bizarre uitspraak, de bitcoin is momenteel de beste investering gezien het rendement. Volgens de Wall Street Journal is de populaire digitale munt een goede keuze om geld in te steken dit jaar. Dat komt omdat de bitcoin tot nu toe, van alle activa klassen, het meeste rendement wist te halen. Marktkenners en analisten vermoeden dat er nog ruimte is om te stijgen de komende maanden.

Hoe weten we dit? De Deutsche bank heeft een lijst van 70 verschillende activa klassen opgevolgd de afgelopen periode en daaruit blijkt dat beleggers in bitcoin het meeste rendement wisten te halen, namelijk 50 procent. Op de tweede plaats komt olie met een rendement van 35 procent. Gevolgd door de S&P 500, koper en obligaties. De Wall Street Journal wist hieruit zijn conclusies te trekken.

Belegging

En dit gebeurt niet vaak, dat een krant zoals de WSJ zulke uitspraken doet over crypto in het algemeen. Het opvallende is dat de koers en het verloop van de bitcoin hetzelfde patroon volgt als 90 procent van de activa klassen. Dit was voorheen nooit eerder het geval. Dit zou te maken kunnen hebben met het feit dat beleggers opnieuw vertrouwen hebben in eender welke vorm van beleggen.

Gezien de forse daling van de bitcoin, lijkt deze nu ‘aantrekkelijk’ gewaardeerd te zijn, vooral na de stevige remonte van de afgelopen weken. De bitcoin maakt ook steeds meer deel uit van een gediversifieerde portefeuille, daar zijn beleggers zich steeds meer van bewust.

Maar de bitcoin wordt doorgaans het digitale goud genoemd. Net zoals goud, is deze klasse eerder een vorm van ‘safe haven’ om geld vast te zetten tijdens economische instabiele tijden. Vooral sinds eind vorig jaar wordt deze rol ingevuld omdat hier vermoedelijk een stevige bodem werd gevormd.

Bronnen: Crypto Insider

Foto: Pixabay

De meest eenvoudige en winstgevende manier om te beleggen in cryptomunten

Het Technologie Rapport biedt een unieke manier om winstgevend te beleggen in Bitcoin en andere cryptomunten. Je ontvangt een totaalpakket met:

  • Strategieën
  • Tips
  • Aanbevelingen
  • Gidsen
  • Een 24/7 professionele helpdesk
  • Een bewezen trackrecord

Begin HIER aan de meest winstgevende periode uit je leven