Het sentiment rondom Chinese aandelen is op dit moment beroerd te noemen. Zelden verschenen Chinese aandelen zo negatief in het nieuws. Zelfs toonaangevende Chinese bedrijven als Alibaba, Tencent en Baidu werden geconfronteerd met een prijsdaling van tientallen procenten. Beleggers zouden echter juist nu de Chinese aandelenmarkt in de gaten moeten houden. Een belangrijk kantelpunt lijkt immers nabij te zijn.

Het zal geen belegger zijn ontgaan dat de Chinese beurzen tijdens de voorbijgaande weken geconfronteerd zijn met stevige verliezen. Met name de aandelen die ook buiten de Chinese landsgrenzen een beursnotering hebben, hadden het zwaar te verduren. De politieke strijd tussen de VS en China lijkt nu ook effect te hebben op de Chinese beursgenoteerde bedrijven. Tijdens de voorbijgaande dagen werd er zelfs gesproken over ‘delisting’ op Wall Street; wat inhoudt dat een aandeel niet meer verhandeld kan worden via de betreffende beurs.

Chinese beurs kan in positieve zin gaan verrassen

De beleggers die al wat langer op de beursvloer meelopen weten dat je als belegger juist oplettend moet zijn op het moment dat anderen naar de nooduitgang rennen. En dat geldt op dit moment voor heel wat Chinese aandelen. Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Kimble Charting, is te zien dat de beurs van Hong Kong op dit moment bij een cruciale steunlijn terecht is gekomen. De Hang Seng index beweegt namelijk al meer dan 30 jaar binnen een stijgend trendkanaal en op dit moment staat het voortbestaan van die stijgende trend op het spel.

Beleggers die geïnteresseerd zijn in Chinese aandelen lijken er verstandig aan te doen om de bovenstaande grafiek in de gaten te houden. Bij de meeste Chinese beurzen ziet het technische plaatje er immers vergelijkbaar uit als bij de Hang Seng index. Mocht de stijgende trend intact blijven, dan kan er binnenkort een nieuwe Chinese beursrally van start gaan.

UNIEK: Onbereikbare Koopkansen!

Weet u dat we voor een kantelpunt in de wereldgeschiedenis staan? Als u daar als belegger van wil profiteren, leest u dan vooral verder…

Indien u als belegger naar groei op zoek bent, dan moeten we er geen tekening meer bijmaken tot welke markten u zich best richt. In de eerste plaats Azië.

De Aziatische eeuw start vandaag!