De aandelenmarkten tappen voorlopig dit jaar uit een ander vaatje dan vorig jaar het geval was. Zo staan de wereldwijde aandelenmarkten al weken onder druk en als gevolg daarvan nemen de twijfels onder de beleggers toe. Voor het eerst sinds hele lange tijd hebben we weer te maken met de nodige beweeglijkheid. Deze beweeglijkheid is overigens niet alleen op Wall Street voelbaar.

In tegenstelling tot veel andere indices, kende de Chinese beurs een tegenvallend jaar. Zo wist de Shanghai index in 2017 slechts met enkele procenten in waarde te stijgen. Afgelopen jaar werd duidelijk dat de meeste beleggers nog steeds voorzichtig zijn met een investering in het groeiland.

Chinese beurs geeft een ‘Bearish’ signaal af

Aanvankelijk kwam de Chinese stier dit jaar goed uit de startblokken. Tijdens de eerste maand van het jaar werd er een mooie winst op de borden neergezet, maar tijdens de afgelopen weken is al die winst weer ingeleverd. Dat is echter niet het ergste.

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van The Lyons Share, is te zien dat de Shanghai index de steunlijn, die al sinds het begin van 2016 van kracht was, heeft doorbroken. Onlangs werd deze oude steun zelfs getest als nieuwe weerstand. Volgens de wetten van de technische analyse bevestigt een dergelijke test dat het sentiment volledig is omgekeerd.

5 redenen om aandelen uit groeilanden te kopen

  • De waardering van de aandelen uit groeilanden bedraagt slechts de helft van de S&P 500
  • Voor het eerst in 5 jaar doen de aandelen uit de groeilanden het beter dan de S&P 500
  • Grote beleggers durven ondertussen weer te investeren in Aziatische aandelen
  • De economische groei is er hoger en de schuldengraad is lager
  • Aandelen uit groeilanden zijn een van de weinige vluchtroutes bij een nieuwe crisis

Wacht géén dag langer om aandelen uit groeilanden te kopen: LEES MEER