Bitcoin blijft de gemoederen op de financiële markten beroeren. Naarmate Bitcoin groter wordt, krijgt de cryptomunt steeds meer voorstanders, maar ook tegenstanders. Momenteel consolideert Bitcoin rond $10.000 na een forse stijging van $1.000 naar $20.000 en weer terug naar af. Maar wat brengt de toekomst?

Gaat Bitcoin naar $100.000 of $1.000. Dit zijn 5 redenen voor het eerste en 5 redenen voor het tweede.

Bitcoin $100.000

-1. Aanbod is beperkt tot 21 miljoen Bitcoins

Er zullen maximaal 21 miljoen Bitcoins bestaan. De eerste werd gemijnd op 3 januari 2009 en momenteel zijn er zo’n kleine 17 miljoen Bitcoins in circulatie. Al vermoedt men dat daar ook een redelijk deel al van verloren is gegaan. Naarmate Bitcoin groeit, wordt het ook moeilijker om de cryptomunt te mijnen. Nu de vraag toeneemt, neemt het aanbod af.

-2. De eerste en meest bekende

Bitcoin is de zogenaamde ‘first mover’. Het profiteert hiermee optimaal van het netwerkeffect en blootstelling in de media. Wanneer men over cryptomunten spreekt, gaat het in eerste instantie altijd over Bitcoin. Bitcoin kan voor cryptomunten worden wat Pampers is voor luiers, Google voor een zoekrobot, een BIC voor een pen, …

-3. FOMO

Beleggers willen ‘The Big Next Thing’ niet missen. De rendementen van 2017 lokt enorm veel investeerders.

-4. Grote investeerders

Nadat de CBOE en de CME Group in december vorig jaar opties op Bitcoin lanceerden, lijken grote financiële instellingen cryptomunten steeds meer te aanvaarden. Goldman Sachs nam via Circle al een grote cryptobroker over, Fidelity kondigde aan dat ze gaan investeren in kleine cryptobedrijven en dat ze zelf cryptomunten gaan mijnen. Er zullen er ongetwijfeld nog volgen.

-5. Veilige haven

De Amerikaanse dollar is de veilige haven van het fiatgeld. Bitcoin is de veilige haven van het cryptogeld. Iedere keer dat de volatiliteit de kop op steekt in cryptoland, vluchten beleggers naar Bitcoin.

3 Crypto Kooptips voor 2018!

Bitcoin $1.000

-1. Regulering

Waar 2017 het jaar van de doorbraak was voor cryptomunten, lijkt 2018 het jaar van de regulering te worden. Overheden kunnen niet blijven toekijken en willen de handel in cryptomunten op een of andere manier onder controle houden. Dit kan ook een positief effect hebben maar te veel inmenging van overheden kan een negatief effect creëren.

-2. Zuid-Korea, Japan, Rusland, China en de VS

Deze landen staan momenteel het verste in de regulering van cryptomunten. Dit zijn ook landen waar een groot deel van de wereldhandel in Bitcoin en andere cryptomunten plaatsvindt.

-3. Er is geen ‘waarde’

Bitcoin en andere cryptomunten boeken geen omzet, winst of cashflow. Het is dus moeilijk om er een faire value op te plakken. Er is ook geen fysieke aanwezigheid van het product. Bij cryptomunten als Bitcoin is de volledige waarde gebaseerd op vertrouwen. Wanneer dat vertrouwen geschonden wordt, …

-4. De volatiliteit

Als een jonge, groeiende activaklasse is Bitcoin nog bijzonder volatiel. Dit kan beleggers en groot kapitaal afschrikken.

-5. De shakeout

Er bestaan ondertussen al zo’n 1.500 verschillende cryptomunten. En er zullen er ongetwijfeld nog meer bijkomen ook. Een groot deel van deze cryptomunten zal niet overleven. Dit kan ervoor zorgen dat de appetijt naar Bitcoin ook daalt.

Bron: Forbes (2)

Blijf dagelijks op de hoogte van het belangrijkste crypto- en beursnieuws

Bijna 10.000 beleggers krijgen iedere dag het belangrijkste nieuws van de financiële markten in hun mailbox. Het is onmisbaar instrument voor iedere belegger. Wil jij ook op de hoogte blijven en beleggen als een professional? Schrijf je gratis in op de Slim Beleggen Daily. Schrijf hier gratis in >>