Vandaag de dag is het moeilijk om nog sectoren te vinden die nog over het nodige groeipotentieel beschikken. Door de stijgende beurskoersen van de afgelopen jaren is het merendeel van de sectoren ‘duur’ geworden. Een van de sectoren die nog over heel veel potentieel beschikt, is de commoditysector. En beleggers doen er verstandig aan om deze sector onder de loep te nemen.

Er zijn op dit moment maar weinig beleggers te vinden die geïnteresseerd zijn in een belegging in commodities. En dat is ook niet vreemd, want de commoditysector heeft tijdens de afgelopen jaren een teleurstellend ‘track record’ opgebouwd. Toch kan daar in de nabije toekomst grote verandering in komen.

Commoditysector beschikt nog over voldoende potentieel

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van All Star Charts, is te zien dat de Commodity Index (CCI) op dit moment bezig is aan een zeldzame uitbraak. Sinds het jaar 2011 is er bij deze index al sprake van een dalende trend, maar daar kan de komende tijd verandering in gaan komen. Op de grafiek is namelijk te zien dat de Commodity Index op het punt staat om opwaarts uit te breken en die uitbraak gaat gepaard met een toenemend momentum. En dat laatste element laat zien dat steeds meer beleggers durven terug te keren naar deze markt.

Sinds het jaar 2011 heeft de Commodity Index meer dan 50% aan waarde moeten inleveren. Wat dat betreft mogen we dus gerust zeggen dat deze index nog over het nodige potentieel beschikt. En beleggers lijken er verstandig aan te doen om deze opwaartse uitbraak nauwlettend in de gaten te houden.

Slim Beleggen bestaat 10 jaar, en gaan we goed vieren! We geven dit jaar uitzonderlijk een Tesla Model 3 weg onder onze abonnees. Wil jij ook kans maken op zo’n mooie, fonkelnieuwe Tesla? KLIK HIER VOOR MEER DETAILS