COVID-19 heeft de wereldeconomie en beurzen ontwricht en dat heeft ervoor gezorgd dat steeds meer en meer kapitaal hun weg vindt richting Chinese aandelen. Met andere woorden, de Chinese markten lijken te profiteren van de pandemie. Niet alleen particuliere beleggers maar vooral de grote investeerders pompen hun geld massaal in Chinese aandelen en fondsen. Ze gaan er dus van uit dat deze markt zal heropleven eens de coronacrisis van de baan is.

Zijn er dan geen winnaars, behalve goud en zilver, in deze tijden van COVID en lockdowns? De algemene trend bij aandelen is negatief maar we zien de laatste tijd een evolutie in het voordeel van Chinese aandelen. Grote investeerders van financiële instellingen zijn namelijk hun kapitaal aan het verschuiven richting de Chinese markten.

We’re finding that a lot of foreign managers globally (are) reshuffling their holdings in this turmoil.

Todd Willits, strateeg bij de financiële instelling EPFR, merkt op dat investeerders hun posities in Chinese fondsen en aandelen aan het uitbreiden zijn. In de maand maart daalden de Amerikaanse beurzen naar hun laagste niveau van de afgelopen drie jaar terwijl Chinese aandelen van meer dan 800 fondsen hun waarde zagen stijgen richting 2 biljoen dollar. Dat is 20 procent meer dan ongeveer een jaar geleden en 17 procent meer dan zes jaar geleden.

Chinese aandelen

Fondsen die zich vooral focussen op de ’emerging markets’ zitten overwegend in China, gemiddeld zo een 34 procent van de portefeuilles zitten in deze regio terwijl de rest verspreid is over Zuid-Korea, Japan, etc… Hoewel de economische groei in China elk jaar vertraagt, blijft de interesse in ‘s werelds tweede grootste economie ontzettend groot.

China is, even at lower levels of growth, going to be the dominant, the super majority driver of growth (over the) next 10 years.

Justin Leverenz, portfolio manager bij Invesco, bestempelt Chinese aandelen als de ‘next opportunity’ gezien lokale overheden innoveren in gezondheidszorg en technologie. Zelfs met de tragere economische groei zal China blijven domineren op de financiële markten en zullen ze de komende 10 jaar de voornaamste drijfveer zijn voor de groei van de wereldeconomie.

Bronnen: CNBC

Foto: Nick Youngson CC BY-SA 3.0 Alpha Stock Images

UNIEK: Onbereikbare Koopkansen!

Weet u dat we voor een kantelpunt in de wereldgeschiedenis staan? Als u daar als belegger van wil profiteren, leest u dan vooral verder…

Indien u als belegger naar groei op zoek bent, dan moeten we er geen tekening meer bijmaken tot welke markten u zich best richt. In de eerste plaats Azië.

De Aziatische eeuw start vandaag!