Al jarenlang moeten de meeste beleggers weinig van de commoditysector hebben. Dat is ook niet verwonderlijk, want tijdens de afgelopen 12 jaar heeft deze sector een beroerde beursprestatie afgeleverd. Daar is inmiddels verandering in gekomen. De commoditysector wist immers onlangs een historische uitbraak te realiseren.

Sinds het jaar 2008 staat de commoditysector al onder druk. Vanaf de financiële crisis gemeten hebben de meeste commodities aanzienlijk waarde moeten inleveren. Dat is ook de reden dat de commoditysector op de beurs in het ‘vergeethoekje’ is beland. Beleggers zouden echter nu grote interesse in deze sector moeten tonen.

Beleggers moeten tijdig terugkeren naar de commoditysector

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Crescat Capital LLC, is te zien dat de Bloomberg Commodities Index al sinds het jaar 2008 te maken heeft met een dalende trend. Tijdens de afgelopen 12 jaar is er een stevige weerstandslijn gevormd en die weerstandslijn wist tijdens de afgelopen jaren nog meermaals te leiden tot een nieuwe dalende beweging. Die tijd ligt echter inmiddels achter ons, want op de bovenstaande grafiek is te zien dat de Bloomberg Commodities Index onlangs opwaarts wist uit te breken. Door deze uitbraak is er officieel een einde gekomen aan de dalende trend van de afgelopen 12 jaar.

De kans is dus aanwezig dat de commoditysector tijdens het nieuwe beursjaar in positieve zin gaat verrassen. Beleggers lijken er daarom verstandig aan te doen om tijdig terug te keren naar deze zwaar afgestrafte sector.

Wie vandaag laag wil kopen, moet NU in grondstoffen zitten.

Contrair beleggen is vandaag beleggen in grondstofaandelen. Dit onderdeel wordt door de massa uitgespuwd met uitzonderlijke lage waarderingen tot gevolg. De rally in goudmijnaandelen gemist? Of wil je het nog eens overdoen? Lees dan snel verder >>