De FAANG-aandelen werden tijdens de afgelopen dagen verguisd op social media. Het mandje met FAANG-aandelen heeft de afgelopen weken teleurstellend gepresteerd als gevolg van de tegenvallende kwartaalcijfers. En steeds meer beleggers beginnen hun geloof in Facebook, Amazon, Apple, Netflix en Google te verliezen. Maar, is dat wel terecht?

De FAANG-aandelen weten het al jaren bovengemiddeld te doen. In verhouding tot de S&P 500 index wist het mandje met aandelen van Facebook, Amazon, Apple, Netflix en Google het tijdens de afgelopen jaren beduidend beter te doen. En ten opzichte van een jaar geleden ziet het plaatje er nog steeds geweldig uit.

FAANG-aandelen presteren nog steeds uitstekend

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van The Daily Shot, is de geweldige prestatie van de FAANG-aandelen in beeld gebracht. Tijdens de afgelopen weken hebben de ‘gedroomde’ aandelen wel wat terrein moeten inleveren, maar ten opzichte van een jaar geleden noteert het mandje met FAANG-aandelen nog steeds ongeveer 40% hoger. Bij de S&P 500 index bedraagt de stijging ‘slechts’ 15%.

Het huidige pessimisme rondom de FAANG-aandelen lijkt dus, gezien de grafiek, niet helemaal terecht te zijn.