De dollar heeft tijdens de afgelopen maanden het nodige terrein moeten inleveren. Dit heeft enerzijds te maken met het beleid van de Amerikaanse centrale bank. Anderzijds lijdt de Amerikaanse economie op dit moment zwaar onder de coronacrisis. En volgens de economen moet de ergste economische schade nog komen.

Donald Trump probeert er op dit moment alles aan te doen om de Amerikanen tevreden te houden. Vorige week riep de president van de VS zelfs op om mondkapjes te gaan dragen. En dat was wel opmerkelijk, aangezien Trump eerder liet weten dat hij geen voorstander was van de mondkapjes.

Zakt de dollar binnenkort verder weg?

Aan het begin van het jaar leek Trump nog onverslaanbaar te zijn. Inmiddels ziet de situatie er compleet anders uit. Volgens de laatste peilingen is Biden nu de favoriet voor de Amerikaanse verkiezingen. En dat is ook terug te zien bij de koers van de dollar, want de Amerikaanse munt zit nu al enige tijd gevangen in een dalende trend.

Volgens de analisten van Nautilus Investment Research is de dollar bij een kantelpunt terecht gekomen. Op de bovenstaande grafiek is te zien dat de dollar voorlopig een soortgelijk koerspatroon bewandelt als in het jaar 2002-2003 het geval was. Destijds wist de dollar uiteindelijk onder de belangrijke steunlijn terecht te komen. En door die beweging wist de dalende trend zelfs in een hogere versnelling terecht te komen. En die daling wist uiteindelijk jaren stand te houden.

Valutabeleggers lijken er dus verstandig aan te doen om de grafiek van de EUR/USD nauwlettend in de gaten te houden.

Eenvoudig gebruik maken van de krachtigste CRYPTO-beleggingstools

CopyCoin helpt beleggers eenvoudiger te beleggen in crypto currencies. De tools helpen u zowel passief als actief te handelen. Ook als u een beginnend crypto currency belegger bent, kunt u met CopyCoin uit de voeten.

Ontdek CopyCoin (Het is GRATIS)