Er liggen enkele volatiele handelsdagen achter de rug. Tijdens de voorbijgaande dagen moesten de beurzen het nodige terrein inleveren en met name op de Europese beurzen liepen de verliezen op. Sommige beleggers hebben de hoop op een eindejaarsrally inmiddels laten varen. Toch laat een belangrijk onderzoek zien dat dit mogelijk juist het moment is om te hopen op een eindejaarssprint.

Traditioneel gezien weten de beurzen vaak goede zaken te doen tijdens de laatste handelsmaand van het jaar. De situatie bij de Europese beurzen ziet er echter op dit moment niet bepaald florissant uit. Maar, mogelijk biedt dat juist kansen voor de oplettende beleggers onder ons.

Beleggers mogen blijven hopen op een eindejaarsrally

Uit onderzoek van Ryan Detrick, strateeg bij LPL Financial, blijkt dat de beurzen met name tijdens het tweede deel van december vaak goede zaken weten te doen. Zo is op de bovenstaande grafiek, afkomstig van LPL Research, te zien dat de eindejaarsrally gemiddeld genomen vaak rond 15 december van start gaat.

Op de grafiek is daarnaast te zien dat de eindejaarsrally nog winstgevender verloopt op het moment dat de maand november rood geëindigd is en de S&P 500 index bij het einde van die maand op jaarbasis gemeten minstens 20% hoger noteert. Beide situaties zijn van toepassing dit jaar.

Wat dat betreft mogen beleggers de hoop nog niet laten varen. De eindejaarsrally kan namelijk op elk moment van start gaan en op dat moment zouden de beurzen nog makkelijk kunnen stijgen naar nieuwe recordhoogten. Of zou het dit jaar anders zijn?

3 Aandelen voor de Energie Crisis

Met deze 3 aandelen zal ook u geld kunnen verdienen aan deze energiecrisis … in plaats van hem te betalen.

Dit is een ‘once in a lifetime’ opportuniteit.

Download hier jouw gratis gids: 3 Aandelen voor de Energie Crisis