De meeste beleggers weten wel dat aandelen vandaag de dag historisch duur gewaardeerd zijn. Tenminste, dat is voor het overgrote deel van de aandelen het geval. Ondanks deze overwaardering blijven de meeste beleggers in deze aandelen investeren. En dat terwijl de huidige situatie zorgwekkender is dan de situatie van het jaar 2000.

In het jaar 2000 wisten de wereldwijde beurzen een stevige top neer te zetten. Deze top is de geschiedenisboeken ingegaan als de top van de ‘internetzeepbel’. Nadat de top bereikt was, werden de beurzen immers getroffen door een historische beursdaling. In de meeste gevallen liep de koersval op tot minstens 50%. Niet vreemd dus dat er op een gegeven moment gesproken werd over een beurscrash.

Beleggers moeten zich zorgen maken over de historische overwaarderingen op de beurzen

De meeste analisten zijn het er wel over eens dat de internetzeepbel het gevolg was van historische hoge waarderingen. Met name bij de internetaandelen was dat het geval. Deze overwaardering wist uiteindelijk in het jaar 2000 tot een hoogtepunt te komen en daarmee was het knappen van de zeepbel nabij.

Opvallend genoeg maken de meeste analisten zich vandaag de dag weinig zorgen over de hoge waarderingen. En dat lijkt wel hard nodig te zijn, want op de bovenstaande grafiek, afkomstig van The Felder Report, is te zien dat de huidige situatie nog veel zorgwekkender is. Op dit moment hebben 65 beursgenoteerde bedrijven binnen de S&P 500 index te maken met de situatie dat de beurskoers minstens 10 keer hoger noteert dan de omzet rechtvaardigt. In het jaar 2000 lag dit aantal nog op 48.

Is dit hét moment om angstig te worden?

Vrees jij ook een nieuwe aandelencrash?

De beurs stijgt al ruim 8 jaar! Daarmee nadert het einde van de huidige cyclus nu met rasse schreden. Een crash van de aandelenmarkt dringt zich op. Slimme beleggers nemen nu actie, voor het te laat is.

Ontvang HIER jouw gratis exemplaar van het Crash Kompas (een must voor iedere belegger die geld wil verdienen tijdens de volgende aandelencrash)