Tijdens de handelssessie van woensdag werden de Amerikaanse beurzen geconfronteerd met een stevige beurscorrectie. Het is duidelijk dat de onzekerheid op de financiële markten nog niet verdwenen is. Het coronavirus blijft als een donkere wolk boven de financiële markten hangen. De stieren zullen hard moeten werken om een cruciale steunzone intact te houden.

Op weekbasis gemeten noteren de meeste indices op dit moment in het rood. De vrees voor een tweede coronagolf lijkt met de dag sterker te worden. Gezien de zorgwekkende situatie in Europa is deze angst overigens goed voor te stellen. Daarnaast is er sprake van historische hoge waarderingen op de aandelenmarkten. Langzamerhand lijken steeds meer beleggers zich dat te realiseren.

De stieren moeten deze steunzone intact houden

Volgens de analisten van Nautilus Investment Research wordt de S&P 500 index nog steeds geconfronteerd met een gevaarlijk ‘megafoonpatroon’. Op de bovenstaande grafiek is dit belangrijke toppatroon in beeld gebracht. Volgens de ervaren analisten is de zone van 3.050-3.150 punten een cruciale steunzone. Op het moment dat de toonaangevende Amerikaanse beurs onder dit niveau weet te duiken, kan het ineens erg hard bergafwaarts gaan.

Beleggers lijken er dus verstandig aan te doen om de komende tijd deze steunzone nauwlettend in de gaten te houden. Een doorbraak door de steunzone kan immers onheil voor de aandelenmarkten betekenen. En aan het begin van dit jaar hebben we gezien dat op dat moment alles razendsnel kan verlopen.

2 aandelen onder 5 euro (die kunnen verdubbelen)

Deze bedrijven hebben alles in huis om de toppers van 2020 en 2021 te worden.

Download hier jouw gratis gids: 2 aandelen onder 5 euro (die kunnen verdubbelen)