Dit jaar weten de edelmetalen goede zaken te doen. Aanvankelijk werden de edelmetalen ook geconfronteerd met een forse prijscorrectie, maar vanaf medio maart zitten de goud- en zilverprijs al stevig in de lift. Tijdens de afgelopen handelsweken vond er echter een gezonde prijscorrectie plaats. En mogelijk biedt dat een unieke kans om alsnog in de zilvermarkt te stappen.

Al enkele weken is er sprake van onrust op de financiële markten. Beleggers beginnen zich steeds meer zorgen te maken over een tweede coronagolf. In Europa lijkt die tweede besmettingsgolf al ingezet te zijn. Mochten we daadwerkelijk een herhaling krijgen van hetgeen er in april/mei heeft plaatsgevonden, dan zal dit funest zijn voor het economische herstel.

Dit is mogelijk de laatste kans om de zilvermarkt te betreden

Opvallend genoeg worden de edelmetalen op dit moment ook geconfronteerd met koerszwakte. Gezien de dalende koers van de EUR/USD is dit voor een deel wel te verantwoorden. Op de lange termijn gemeten ziet het plaatje er bij de goud- en zilvermarkt er echter nog steeds rooskleurig uit.

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Chayse Andrews, is de situatie bij de zilverprijs in beeld gebracht. Volgens zijn onderzoek zijn er op dit moment sterke overeenkomsten te leggen tussen de huidige koersbeweging en die aan het einde van het jaar 2010. Destijds vond er in korte tijd ook een forse prijscorrectie plaats. Het gevolg was wel dat de zilverprijs in amper drie maanden tijd in prijs wist te verdubbelen.

Is dit hét ideale moment om alsnog de zilvermarkt te betreden?

5 redenen waarom je NU goudmijnaandelen moet kopen

  • Sinds 2016 zitten goudmijnaandelen in een nieuwe stierenmarkt!
  • De vorige stierenmarkt in goudmijnaandelen duurde 1.142 dagen. Vandaag zijn we maar 400 dagen ver.
  • De vorige stierenmarkt ging +1.355%, vandaag staan we ‘slechts’ 120% hoger.
  • MAAR: Goudmijnaandelen waren nog nooit zo goedkoop.
  • DUS: Goudmijnaandelen staan voor hun grootste stijging ooit!

Wacht géén dag langer om goudmijnaandelen te kopen: LEES MEER