Tijdens de afgelopen handelsweek hebben we enkele opeenvolgende rode handelsdagen op Wall Street gezien. Ondanks het feit dat er meerdere rode handelsdagen op rij waren, bleef de echte koersschade vooralsnog uit. Een zeldzame combinatie doet echter vermoeden dat het tij binnenkort op de aandelenmarkten kan gaan keren.

Steeds meer beleggers raken verwonderd over de aanhoudende beursrally. Keer op keer weten de stieren zich dapper te herpakken en in een mum van tijd wordt vervolgens de correctie teniet gedaan. Opvallend genoeg begint het onderhuidse plaatje er steeds minder rooskleurig uit te zien. Een gevaarlijke combinatie is zichtbaar geworden die voor het laatst net voor de coronacrash waarneembaar was.

Deze grafiek waarschuwt voor een stevige beursdaling

Ondanks het feit dat de S&P 500 index tijdens de voorbijgaande weken alleen maar verder in waarde wist te stijgen, wist de volatiliteitsindex hogere bodems neer te zetten. En dat is bijzonder, want normaliter bewegen de S&P 500 index en de VIX-index immers tegenstrijdig van elkaar.

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Mac10, is te zien dat een dergelijke combinatie voor het laatst zichtbaar was net voor de coronacrash. Ook toen was er gedurende enkele weken sprake van de situatie dat de S&P 500 index verder in waarde wist te stijgen, terwijl de VIX-index reeds een bodem had bereikt. Met andere woorden was er onderhuids al van alles aan de hand maar was dit nog niet zichtbaar op de aandelenmarkten. Beleggers zouden zich moeten afvragen of dat nu opnieuw het geval is.

Vrees jij ook een nieuwe aandelencrash?

De beurs stijgt al ruim 8 jaar! Daarmee nadert het einde van de huidige cyclus nu met rasse schreden. Een crash van de aandelenmarkt dringt zich op. Slimme beleggers nemen nu actie, voor het te laat is.

Ontvang HIER jouw gratis exemplaar van het Crash Kompas (een must voor iedere belegger die geld wil verdienen tijdens de volgende aandelencrash)