De goudprijs zit al sinds de zomer van 2018 in de lift. Aanvankelijk wist de goudprijs weinig te profiteren van de coronaonrust. Tijdens de afgelopen weken zijn de goudstieren echter teruggekeerd op het speelveld. En ook de goudmarkt lijkt de opwaartse trend nu te pakken te hebben.

Goud fungeert al decennialang als de absolute veilige haven. Volgens diverse analisten moet goud binnen elke portefeuille een plekje hebben. Het gele edelmetaal wordt door deze analisten gezien als de hoeksteen van de portefeuille.

De echte Bull Market moet binnen de goudmarkt nog beginnen

Tijdens het afgelopen jaar wist de goudprijs definitief afscheid te nemen van de dalende trend die sinds het jaar 2011 van kracht was. Toch bleef het optimisme binnen de goudmarkt uit. Daar is tijdens de voorbijgaande weken verandering in gekomen. Op de bovenstaande grafiek is te zien dat het op één na grootste goudmijnbedrijf ter wereld onlangs opwaarts wist uit te breken. De stevige weerstand werd doorbroken en volgens Chris Kimble ligt de weg nu open voor een verdere stijging. De bovenkant van dit stijgende trendkanaal is immers rond koers $ 48 te vinden. Vanaf de huidige koers gerekend is dat nog een stijging van ruim 80%.

Is dit hét moment om te investeren in de goudmarkt?

De goudmijnsector staat nog altijd 60% onder hun piek

Terwijl de meeste activa zoals traditionele aandelen of obligaties dicht of nabij hun hoogste niveau ooit staan, blijven goudmijnaandelen naar historisch maatstaven bijzonder goedkoop. Wie op zoek is naar een contraire belegging, kan goudmijnaandelen niet langer negeren.

Het beste moet namelijk nog komen!

U leest hier waarom goudmijnaandelen gemakkelijk kunnen verdubbelen!