We zitten al over de helft als het gaat om het aantal handelsdagen van april. Als we het verleden als maatstaf kunnen gebruiken voor het voorspellen van de toekomst, dan valt te zeggen dat we in het beste deel van april zitten.

Uit data over de afgelopen twintig jaar gemeten valt op dat april gemiddeld genomen de beste beursmaand is qua rendement. En ook dit jaar lijken de wereldwijde aandelenmarkten goed op weg te zijn om in het groen te sluiten.

Sluiten we ook dit jaar in april in het groen?

Ryan Detrick, strateeg bij LPL Financial, deelde op Twitter de bovenstaande grafiek. Op deze grafiek is de gemiddelde koersbeweging bij de S&P 500 index in de maand april in beeld gebracht (over de afgelopen 20 jaar gemeten). Op deze grafiek is te zien dat Wall Street normaliter een imposante rally inzet gedurende het tweede deel van april. En op dit moment zitten we in dat tweede deel van april.

Sluiten de aandelenmarkten ook dit jaar de maand april in het groen af?

Blijf dagelijks op de hoogte van het belangrijkste crypto- en beursnieuws

Bijna 10.000 beleggers krijgen iedere dag het belangrijkste nieuws van de financiële markten in hun mailbox. Het is onmisbaar instrument voor iedere belegger. Wil jij ook op de hoogte blijven en beleggen als een professional? Schrijf je gratis in op de Slim Beleggen Daily. Schrijf hier gratis in >>