Het is vandaag de dag steeds lastiger om ‘koopjes’ op de financiële markten te vinden. De meeste financiële instrumenten zijn relatief duur en steeds meer beleggers vragen zich af welke sectoren nog koopwaardig zijn. Gezien het verleden lijkt de luchtvaartsector op dit moment koopwaardig te zijn.

Tegenwoordig is het mogelijk om via een ETF of een index in een bepaalde sector te beleggen. Bij een ETF is er sprake van een mandje bestaande uit soortgelijke aandelen. Om te investeren in Amerikaanse luchtvaartmaatschappijen kan er bijvoorbeeld gebruik gemaakt worden van de S&P Airlines Index. Tot nu toe kent deze index een bewogen beursjaar. In vergelijk met de meeste andere sectoren blijft deze index zelfs achter op de rest van de markt.

De luchtvaartsector lijkt rijp voor een eindejaarsrally

De komende tijd kan dat beeld echter gaan veranderen. Zo hebben de mannen van Nautilus Investment Research een onderzoek uitgevoerd. En uit dit onderzoek komt naar voren dat dit mogelijk het perfecte moment is om in de S&P Airlines Index te beleggen. Zo is op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Nautilus Investment Research, te zien dat de S&P Airlines Index tijdens de afgelopen 10 en 30 jaar over het algemeen goede zaken wist te doen tijdens de laatste maanden van het jaar. Over de afgelopen 10 jaar gerekend bedraagt het gemiddelde rendement tijdens de laatste 3 maanden van het jaar bijna 14%.

Normaliter weet de S&P Airlines Index dus sterk te profiteren van de eindejaarsrally.