Tijdens de handelssessie van gisteren wisten de meeste beurzen in het groen te sluiten. De zalvende woorden van ECB-voorzitter Christine Lagarde werden op de beursvloer warm onthaald. Ook op Wall Street was er sprake van een optimistische stemming. Een belangrijk koerspatroon laat zien dat Wall Street zelfs dicht bij een opwaartse uitbraak is.

Christine Lagarde liet gisteren weten dat de Europese centrale bank vooralsnog niet van plan is om de rente te verhogen. Zo houdt de voorzitter van de ECB geen rekening met een permanente hoge inflatie. Volgens haar zal de inflatie later dit jaar gaan afzwakken en ook in 2022 en 2023 rekent de ECB op een inflatie van minder dan 2%. Tevens liet ze weten dat er vooralsnog niets veranderd gaat worden aan het stimuleringsbeleid. Gezien deze milde woorden is het niet vreemd dat beleggers enthousiast reageerden.

Optimistische stemming kan goed uitpakken voor Wall Street

Volgens de analisten van Nautilus Investment Research kan het huidige optimisme op de beursvloer een nieuwe uitbraak teweeg brengen. Zo is op de bovenstaande grafiek te zien dat de S&P 500 index op dit moment een koerspatroon laat zien die erg veel lijkt op het koerspatroon dat tijdens de maanden februari en maart van dit jaar zichtbaar was. Ook destijds was er gedurende enkele weken sprake van een min of meer zijwaartse trend. Uiteindelijk wist de S&P 500 index destijds in april een uitbraak te realiseren en vanaf dat moment gerekend ging er een nieuwe stijgende trend van start.

Mocht de correlatie met de maanden februari en maart intact blijven, dan mogen beleggers rekenen op een opwaartse uitbraak op Wall Street. Volgens deze grafiek kunnen er in dat geval veelbelovende handelsweken gaan aanbreken.

3 ongeziene koopjes onder 5 dollar

Deze bedrijven hebben alles in huis om de toekomstige toppers van de beurs te worden.

Download hier jouw gratis gids: 3 ongeziene koopjes onder 5 dollar