De meeste aandelenmarkten zijn goed uit de startblokken gekomen. Ten opzichte van de slotstand van 2019 noteren de meeste indices immers hoger. Op Wall Street is er nog steeds sprake van een beursfeestje. Toch lijkt langzaam maar zeker wat lucht uit de beursrally te lopen. En dat kan met een belangrijke weerstand te maken hebben.

De huidige Bull Market is al bijna 11 jaar van kracht. En dat feit moeten beleggers niet uit het oog verliezen. Een dergelijke lange Bull Market is namelijk behoorlijk uniek. Sterker nog, nog nooit eerder was er sprake van zo’n lange stierenmarkt. De vraag is alleen voor hoelang deze Bull Market nog intact blijft.

Maakt deze weerstandslijn een einde aan de Bull Market?

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Nautilus Investment Research, is het technische plaatje bij de Dow Jones index in beeld gebracht. Deze grafiek maakt duidelijk dat de Dow Jones index op dit moment tegen een historische weerstandslijn aan beukt. Deze logaritmische weerstandslijn is al ruim 120 jaar intact en wist tijdens de toppen van 2000 en 2007 de beleggers vroegtijdig te waarschuwen.

Aangezien de Dow Jones index nu opnieuw bij deze betrouwbare weerstandslijn terecht is gekomen, lijken beleggers er verstandig aan te doen om de nodige veiligheidsmaatregelen te nemen. In het verleden waren deze veiligheidsmaatregelen in ieder geval geen overbodige luxe. En uiteraard hoeft het verleden zich niet te gaan herhalen, maar veiligheid kan in deze tijd nooit kwaad.

Vrees jij ook een nieuwe aandelencrash?

De beurs stijgt al ruim 8 jaar! Daarmee nadert het einde van de huidige cyclus nu met rasse schreden. Een crash van de aandelenmarkt dringt zich op. Slimme beleggers nemen nu actie, voor het te laat is.

Ontvang HIER jouw gratis exemplaar van het Crash Kompas (een must voor iedere belegger die geld wil verdienen tijdens de volgende aandelencrash)