Sinds september zitten de beurskoersen al flink in de lift. Eigenlijk was er tijdens het afgelopen jaar al vroegtijdig sprake van een eindejaarsrally. En tot op heden lijkt de stier niet van plan te zijn om het stokje aan de beer over te geven. Door de aanhoudende beursrally is het sentiment onder de fondsmanagers flink verbeterd.

De interesse in aandelen is tijdens het afgelopen jaar flink opgelaaid. Dit heeft uiteraard alles te maken met de geweldige prestatie die de meeste aandelenmarkten wisten neer te zetten. Ook de fondsmanagers zijn vandaag de dag een stuk optimistischer gestemd dan een jaar geleden het geval was.

Fondsmanagers zijn nog niet té optimistisch gestemd

Uit onderzoek van Bank of America Merrill Lynch blijkt dat de meeste fondsmanagers op dit moment optimistisch gestemd zijn over aandelen. Sinds het jaar 2018 hebben we zelfs niet meer zo’n hoge notering bij de sentimentsindicator gezien. Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van HondoTomasz, is te zien dat het huidige sentiment onder de fondsmanagers nog niet ‘gevaarlijk’ te noemen is. De door Bank of America ontwikkelde ‘gevarenzone’ is immers nog niet bereikt.

En dat is belangrijk, want tijdens de vorige belangrijke toppen wist deze indicator telkens eerst in de gevarenzone terecht te komen alvorens de indices geconfronteerd werden met een beursdaling. Wat dat betreft lijken beleggers nog even te mogen genieten van de huidige beursrally.

3 Aandelen voor de Energie Crisis

Met deze 3 aandelen zal ook u geld kunnen verdienen aan deze energiecrisis … in plaats van hem te betalen.

Dit is een ‘once in a lifetime’ opportuniteit.

Download hier jouw gratis gids: 3 Aandelen voor de Energie Crisis