Tijdens de laatste handelsdag van de week gaven de beurzen een deel van de weekwinst weer prijs. Beleggers schrokken van de snelle stijging in het aantal Amerikaanse besmettingen. Het coronavirus lijkt zich als een olievlek binnen de Amerikaanse landsgrenzen te verspreiden. En dat kan uiteindelijk ook grote gevolgen voor de beurzen gaan hebben.

Aanvankelijk waren de beurzen bezig aan een historische handelsweek. In korte tijd wist Wall Street met bijna 20% in waarde te stijgen. Aan het einde van de week nam een groot deel van de beleggers echter afstand van de aandelenmarkten en daardoor gingen de beurzen alsnog met een kleine kater het weekend in.

Beleggers moeten rekening houden met een verdere beursdaling

Volgens de analisten van Nautilus Investment Research moeten beleggers rekening houden met een verdere beursdaling. Volgens hen is er sprake van een sterke correlatie tussen de huidige koersbeweging en die van het jaar 1929. Op de bovenstaande grafiek is het verband tussen beide periodes in beeld gebracht.

Op de grafiek is te zien dat in het jaar 1929 de Dow Jones index eerst ook in korte tijd geconfronteerd werd met een beursdaling van ongeveer 40%. Daarna volgde een kortstondige herstelbeweging waarbij de Amerikaanse beurs met ongeveer 19% in waarde wist te stijgen. Daarna sloeg de paniek echter opnieuw toe en verloren de beurzen nog 28%.

Mocht het verband met het jaar 1929 standhouden, dan betekent dat weinig goeds voor de beurzen. In dat geval moeten beleggers namelijk rekening houden met een verdere beursdaling.

Vrees jij ook een nieuwe aandelencrash?

De beurs stijgt al ruim 8 jaar! Daarmee nadert het einde van de huidige cyclus nu met rasse schreden. Een crash van de aandelenmarkt dringt zich op. Slimme beleggers nemen nu actie, voor het te laat is.

Ontvang HIER jouw gratis exemplaar van het Crash Kompas (een must voor iedere belegger die geld wil verdienen tijdens de volgende aandelencrash)