De Duitse beurs wist tijdens de afgelopen twee maanden de felle berentikken ook niet te ontlopen. Zo noteerde de DAX index op een gegeven moment zelfs 35% lager. Tijdens het laatste deel van maart vond er echter een indrukwekkende herstelbeweging plaats. En die herstelbeweging vond niet ‘toevallig’ plaats.

Dat de Duitse beurs extra hard geraakt werd, is eigenlijk niet bijzonder te noemen. De toonaangevende Duitse beursgenoteerde bedrijven, zoals Daimler en Volkswagen, zijn namelijk sterk afhankelijk van de export. En die export ligt op dit moment voor het grootste deel compleet stil.

Duitse beurs beschikt nog over voldoende potentieel

Volgens technisch analist Chris Kimble ziet het technische plaatje van de DAX index er nog steeds bijzonder goed uit. Zo is op de bovenstaande grafiek te zien dat de Duitse beurs in maart terecht wist te komen bij de 18-jarige steunlijn. Juist op dat moment nam de stier de regie van de beer weer over en tot op de dag van vandaag is dat nog steeds het geval.

Kimble voegt er aan toe dat op dat moment ook de oude weerstandslijn van de toppen uit 2000 en 2007 positief getest werd. Daardoor was er dus sprake van een ‘dubbele steun’. Wat dat betreft lijkt het dus niet vreemd te zijn dat de Duitse beurs zo krachtig wist op te veren. En zolang die steunpunten intact blijven, ziet de toekomst er nog steeds rooskleurig uit.

De volgende Apple (nu nog onder $10)

We staan aan de vooravond van een nieuwe, belangrijke technologierevolutie. Dit gaat ons dagelijkse leven niet enkel compleet veranderen, ook zullen enorme fortuinen gecreëerd worden.

Je moet NU instappen. Vóór de grote massa op de nieuwste revolutie springt.

Dit aandeel is vandaag nog te koop voor minder dan 10 euro.