Opnieuw ligt er een volatiele handelsweek achter de rug. De woorden van Fed-voorzitter Jerome Powell wisten tijdens de handelssessies van woensdag en donderdag te leiden tot een dalende beursbeweging, maar de stieren wisten zich tijdens de laatste handelsdag van de week krachtig te herpakken. De vraag is of er een nieuwe bodem is neergezet, of dat dit slechts een tijdelijke opleving van de stieren is.

De zorgen over de oplopende inflatie en de mate waarin de centrale banken dit kunnen temperen, zijn nog lang niet verdwenen. Toch was er afgelopen vrijdag sprake van een krachtige herstelbeweging op Wall Street. Overigens komt een dergelijke beweging binnen een dalende markt ook vaak voor. Wat dat betreft hoeft dit dus geen aanwijzing te zijn dat er een nieuwe bodem is neergezet.

Beleggers moeten deze twee grafieken in de gaten houden

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van All Star Charts, is te zien dat er een gemengd beeld op Wall Street is ontstaan. De S&P 500 index wist tijdens de voorbijgaande handelsdagen op te veren van een belangrijke steunzone die vorig jaar gevormd is, terwijl de Nasdaq 100 index op dit moment onder de steunzone noteert. Vanuit het oogpunt van de techbeurs is dit slechts een opleving binnen de dalende trend, terwijl bij de S&P 500 index de stijgende trend nog intact is.

De komende handelsdagen zullen waarschijnlijk cruciaal zijn voor het verdere verloop van de beurzen. Wellicht is de neerwaartse uitbraak bij de Nasdaq 100 index immers slechts een ‘valse uitbraak’. Deze gedachte wordt bevestigd op het moment dat de techbeurs snel weer boven de ‘oude’ steunzone weet te breken. Mocht dat niet het geval zijn, dan lijkt het slechts een kwestie van tijd te zijn alvorens ook de S&P 500 index neerwaarts weet uit te breken.

3 Aandelen voor de Energie Crisis

Met deze 3 aandelen zal ook u geld kunnen verdienen aan deze energiecrisis … in plaats van hem te betalen.

Dit is een ‘once in a lifetime’ opportuniteit.

Download hier jouw gratis gids: 3 Aandelen voor de Energie Crisis