Tijdens de afgelopen handelsdagen stonden de beurzen fors onder druk. Voor het eerst sinds lange tijd wisten de beren weer serieuze koersschade aan te richten. Ondanks dat noteren de beurzen nog fors boven de dieptepunten die in maart bereikt werden. Toch moeten beleggers rekening houden met een verdere beursdaling.

Steeds meer beleggers beginnen zich te realiseren dat het coronavirus hoogstwaarschijnlijk niet snel zal verdwijnen. De race naar een vaccin is ingezet, maar kenners waarschuwen dat dit nog enige tijd kan duren. En tot die tijd lijken we aan het ‘nieuwe normaal’ te moeten wennen. Dit kent echter wel grote economische gevolgen.

Beleggers moeten vrezen voor een harde koersval

En die economische gevolgen zullen zonder twijfel ook effect gaan hebben op de beurskoersen. De analisten van Nautilus Investment Research waarschuwen dat de ‘perfecte hertest’ onlangs heeft plaatsgevonden. Zo is op de bovenstaande grafiek te zien dat de S&P 500 index onlangs wist te stijgen naar het 61,8% Fibonacciniveau. Tevens vond er daar een hertest plaats met het 1-jaarsgemiddelde.

Op de grafiek is te zien dat er in de jaren 2000 en 2008 ook sprake was van een dergelijke gevaarlijke combinatie. Het gevolg was destijds dat de beurzen de maanden daarna geconfronteerd werden met een harde koersval. En beleggers lijken er verstandig aan te doen om dat scenario in het achterhoofd te houden.

Vrees jij ook een nieuwe aandelencrash?

De beurs stijgt al ruim 8 jaar! Daarmee nadert het einde van de huidige cyclus nu met rasse schreden. Een crash van de aandelenmarkt dringt zich op. Slimme beleggers nemen nu actie, voor het te laat is.

Ontvang HIER jouw gratis exemplaar van het Crash Kompas (een must voor iedere belegger die geld wil verdienen tijdens de volgende aandelencrash)