Er zijn tal van beleggers die actief zijn op de valutamarkt. Volgens de ervaren traders is dit namelijk de beste markt om op te handelen. Het voordeel bij de valutamarkt is dat die markt 24 uur per dag open is. Voor de valutabeleggers onder ons hebben wij een belangrijke grafiek gevonden.

Het meest verhandelde valutapaar is de EUR/USD. Dat is ook niet vreemd, want dit zijn de twee belangrijkste munten ter wereld. Op nummer 1 staat nog steeds de dollar en de euro moet het al jaren met plek 2 doen.

Komt er eindelijk een opwaartse uitbraak?

Sinds het jaar 2009 verliest de euro al structureel waarde ten opzichte van de dollar. In 2009 kreeg je voor 1 euro nog 1,60 dollar. Inmiddels moet je het met 1,18 dollar doen. Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Macrobond and Nordea, is te zien dat de EUR/USD binnenkort een richting moet gaan kiezen. En deze keuze kan effect hebben op de gehele valutamarkt.

Op de grafiek is te zien dat de EUR/USD tijdens de afgelopen jaren meermaals wist op te veren van de belangrijke steunlijn. Deze steunlijn is al decennialang van kracht. Maar, er is ook nog steeds sprake van een stevige weerstandslijn. En sinds het jaar 2009 gooit deze weerstandslijn al structureel roet in het eten.

De valutabeleggers onder ons mogen zich alvast gaan warmdraaien. De koers is inmiddels gestegen richting de weerstandslijn en wat dat betreft mogen we dus uitzien naar een ‘uitbraakbeweging’.

Eenvoudig gebruik maken van de krachtigste CRYPTO-beleggingstools

CopyCoin helpt beleggers eenvoudiger te beleggen in crypto currencies. De tools helpen u zowel passief als actief te handelen. Ook als u een beginnend crypto currency belegger bent, kunt u met CopyCoin uit de voeten.

Ontdek CopyCoin (Het is GRATIS)