Veel beleggers hebben de afgelopen maanden met verbazing naar de ontwikkelingen rondom de goudprijs gekeken. Ondanks de oplopende inflatie wist het gele edelmetaal hier niet van te profiteren. De goudprijs werd juist geconfronteerd met een dalende koersbeweging. Toch is de grafiek tijdens de afgelopen weken aanzienlijk verbeterd en een opwaartse uitbraak is inmiddels zelfs een feit.

Al decennialang wordt goud aangedragen als dé beschermer tegen inflatie. Sinds de zomer van 2020 is het algemene prijspeil overal in de wereld aanzienlijk opgelopen, maar de goudprijs wist hier niet van te profiteren. Sterker nog; de goudprijs noteert ten opzichte van de zomer van 2020 aanzienlijk lager. Voor de oplettende belegger is dit juist een kans in plaats van een bedreiging.

Goudprijs kan op weg naar de oude recordkoers

Tijdens de voorbijgaande weken is het technische plaatje bij de goudprijs behoorlijk verbeterd. Zo is op de bovenstaande grafiek, afkomstig van The Daily Shot, te zien dat de goudprijs onlangs wist uit te breken. De weerstandslijn die al sinds de zomer van 2020 van kracht is werd opwaarts doorbroken en dit moet de goudstieren een extra duwtje in de rug gaan geven. Volgens de wetten van de technische analyse gaat er immers een nieuwe opwaartse trend van start en het eerste koersdoel lijkt de recordkoers van het jaar 2020 te zijn.

Gezien deze technische verbetering lijken beleggers er verstandig aan te doen om de goudmarkt weer serieus te nemen. De goudstieren zijn weer aan zet en op dat moment kan alles razendsnel verlopen.

Gratis Goudgids

We hebben de ULTIEME gids voor de goudbelegger samengesteld. In deze gratis gids staat ALLES wat u moet weten over de kracht van het gele edelmetaal. Download hier uw gratis goudgids >>