Aan het begin van 2020 werden de wereldwijde aandelenmarkten geconfronteerd met de coronacrash. In relatief korte tijd moesten de indices tientallen procenten aan waarde inleveren. In maart 2020 werd er alweer een stevige bodem neergezet en vanaf dat moment gemeten is er een beursrally van start gegaan. En deze beursrally lijkt haast onverwoestbaar te zijn.

De aandelenmarkten bewegen in zogenoemde golfbewegingen. Zo worden stijgende koersbewegingen opgevolgd door dalende koersbewegingen. De beleggers die nog niet zo lang actief zijn op de beursvloer, zullen hier nog aan moeten wennen. Zij hebben de aandelenmarkten immers alleen maar zien stijgen en elke kleine correctie werd al aangegrepen om nieuwe posities aan de portefeuille toe te voegen. En daarmee is de suggestie gewekt dat de stieren onvermoeibaar zijn.

Deze beursrally is ook eindig

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Real Investment Advice, is te zien dat de huidige beursrally zonder twijfel bijzonder te noemen is. Zo noteert de S&P 500 index al 360 handelsdagen boven haar 200-daagsgemiddelde (MA200). Over de afgelopen 15 jaar gemeten hebben we een dergelijke reeks slechts twee keer eerder meegemaakt. De eerste kwam in het jaar 2015 ten einde en wist te leiden tot een serieuze beurscorrectie en de laatste dateert uit het jaar 2018 en wist evenmin te leiden tot schokbewegingen op de financiële markten.

Deze grafiek maakt duidelijk dat de beren onverwachts kunnen terugkeren op het beursspeelveld. Zolang de muziek blijft spelen is er weinig aan de hand, maar beleggers zouden hun portefeuille ook moeten voorbereiden op de situatie dat de muziek stopt met spelen. Juist dat moment bepaalt namelijk of je als belegger de winter overleeft.

Spotgoedkoop groeibedrijf … nu nog onder 10 dollar

Een vergeten technologiebedrijf met opwaarts potentieel van bijna 100%.

GRATIS TIP: Het goedkoopste aandeel onder 10 dollar