De goudsector heeft een aantal lastige jaren achter de rug liggen. Sinds de top van 2011 zijn de meeste goudaandelen geconfronteerd met forse verliezen. De afgelopen weken wist de goudsector echter bijzonder goede zaken te doen. En mogelijk staat de goudsector zelfs aan de vooravond van een opwaartse uitbraak.

De oplaaide handelsspanningen tussen de VS en China hebben een positieve bijdrage gehad op de goudprijs. In tegenstelling tot de aandelenmarkten kende de goudprijs een fantastische mei beursmaand. Op dit moment noteert de goudprijs zelfs rond een 5-jarig hoogtepunt. En een uitbraak bij het gele edelmetaal kan enorme gevolgen gaan hebben op de goudsector.

Goudsector biedt enorm veel potentieel

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Kimble Charting, is te zien dat de goudsector relatief gezien nog erg achterblijft op de goudprijs zelf. De goudsector beweegt namelijk nog lang niet rond een 5-jarig hoogtepunt. Toch ziet het technische plaatje er volgens Chris Kimble hoopvol uit. Hij laat weten dat de goudsector op het punt staat om de weerstandslijn te breken die al ruim 8 jaar de goudstieren in bedwang houdt.

Mocht die opwaartse uitbraak plaatsvinden, dan kan het enorm snel gaan binnen de goudmarkt. Deze grafiek maakt in ieder geval duidelijk dat de goudsector nog over bijzonder veel potentieel beschikt. En dat kunnen maar weinig andere financiële instrumenten zeggen.

De goudmijnsector staat nog altijd 60% onder hun piek

Terwijl de meeste activa zoals traditionele aandelen of obligaties dicht of nabij hun hoogste niveau ooit staan, blijven goudmijnaandelen naar historisch maatstaven bijzonder goedkoop. Wie op zoek is naar een contraire belegging, kan goudmijnaandelen niet langer negeren.

Het beste moet namelijk nog komen!

U leest hier waarom goudmijnaandelen gemakkelijk kunnen verdubbelen!