Sinds de bodem van 2009 zijn het met name de Amerikaanse indices geweest die werkelijk in waarde wisten te exploderen. Binnen de groeimarkten bleef de crisis wat langer hangen. Toch lijkt er een nieuw tijdperk voor de groeilanden te zijn aangebroken. En voor Wall Street betekent dat weinig goeds.

Tot nu toe weten de indices van de groeilanden dit jaar enorm goede zaken te doen. Door deze prestatie zijn de groeimarkten bij steeds meer beleggers terug in het vizier geraakt. Veel beleggers vragen zich af of een belegging in groeimarkten nog wel zinvol is. Is het immers niet te laat voor een investering daarin?

Groeilanden kunnen gaan outperformen

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van J.C. Parets, is te zien dat sinds het jaar 2009 de S&P 500 index een betere prestatie wist af te leveren dan de groeilanden. Toch kwam er in het jaar 2016 een einde aan deze trend. Daarnaast zijn we recent naar boven toe uitgebroken uit een zijwaarts trendkanaal die de afgelopen 2 jaar actief was.

Het heeft er dus alle schijn van dat de groeilanden met deze uitbraak een belangrijk signaal afgeven. Sinds het jaar 2009 was de S&P 500 index in het voordeel, maar daar lijkt nu een drastische verandering in te gaan komen.