De dollar weet al weken terrein te winnen. Als gevolg daarvan staat de koers van de EUR/USD al weken onder druk. Voor de ‘euro- believers’ is het te hopen dat de dollar niet nog meer terrein weet te winnen. Een meerjarige steunlijn staat immers op dit moment onder grote druk.

Tijdens de eerste weken van het beursjaar hadden de dollarstieren moeite om het hoofd boven water te houden. Op dit moment is van die trend weinig terug te zien. De dollar weet al weken goede zaken te doen en daardoor belandde de koers van de EUR/USD voor het eerst sinds 2017 weer onder de grens van 1.08. En volgens kenners is er een reële kans dat de EUR/USD binnenkort naar pariteit gaat.

Euro staat flink onder druk

Toch ligt op dit moment de weg richting pariteit nog niet volledig open. Zo is op de bovenstaande grafiek, afkomstig van The Lyons Share, te zien dat de EUR/USD voorlopig nog een beroep kan doen op een meerjarige steunlijn. Deze steunlijn is al sinds het jaar 2000 intact en bood in het jaar 2017 nog stevige steun.

Mocht deze steun echter deze keer wel sneuvelen, dan voorspelt dat weinig goeds voor de euro. In dat geval ligt namelijk de weg richting pariteit volledig open. En in dat geval is het zelfs mogelijk dat de dollar meer waard wordt dan de euro.

Eenvoudig gebruik maken van de krachtigste CRYPTO-beleggingstools

CopyCoin helpt beleggers eenvoudiger te beleggen in crypto currencies. De tools helpen u zowel passief als actief te handelen. Ook als u een beginnend crypto currency belegger bent, kunt u met CopyCoin uit de voeten.

Ontdek CopyCoin (Het is GRATIS)