De Fed kondigde nog niet zo lang geleden aan dat het weer voor het eerst in jaren staatsobligaties gaat opkopen. Vanaf dat moment ging officieel het nieuwe stimuleringspakket (QE4) van start. Tijdens de afgelopen weken is duidelijk geworden dat dit stimuleringspakket ongekend groot is en totaal niet te vergelijken is met de eerdere steunpakketten.

De centrale banken proberen er op dit moment alles aan te doen om de economische klap als gevolg van het coronavirus zo goed mogelijk op te vangen. De Fed moest daarom haar monetaire beleid drastisch omgooien. Op dit moment koopt de Amerikaanse centrale bank weer grootschalig staatsobligaties op.

De Fed heeft het monetaire gaspedaal stevig ingedrukt

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Bank of America Global Research, is te zien dat de Fed op dit moment al voor meer waarde aan Amerikaanse staatsobligaties heeft opgekocht dan we tijdens elk van de voorgaande stimuleringspakketten hebben gezien. Terwijl de voorgaande steunpakketten qua duur tussen de 65 en de 110 weken lagen. Het huidige steunpakket is nog geen maand onderweg.

Volgens de analisten van Bank of America zal de Fed naar alle waarschijnlijkheid voor minstens 1.800 miljard dollar aan Amerikaanse staatsobligaties gaan opkopen. Dit is een ongekend groot bedrag dat we nog nooit eerder hebben gezien. Daarnaast zal de Amerikaanse centrale bank ook nog grootschalig bedrijfsobligaties gaan opkopen. Tot slot moeten we de financiële injecties op de repomarkt niet onderschatten.

Vrees jij ook een nieuwe aandelencrash?

De beurs stijgt al ruim 8 jaar! Daarmee nadert het einde van de huidige cyclus nu met rasse schreden. Een crash van de aandelenmarkt dringt zich op. Slimme beleggers nemen nu actie, voor het te laat is.

Ontvang HIER jouw gratis exemplaar van het Crash Kompas (een must voor iedere belegger die geld wil verdienen tijdens de volgende aandelencrash)