De eerste drie handelsdagen van deze handelsweek zijn voorspoedig verlopen. Wat dat betreft tappen de stieren deze week uit een ander vaatje dan afgelopen maand het geval was. Beleggers moeten echter waken voor teveel optimisme. Een belangrijke grafiek laat namelijk zien dat het verband met het jaar 2018 nog steeds erg groot is. En met name de komende handelsdagen zullen daarin van doorslaggevend belang zijn.

Vandaag staat het rentebesluit van de Europese centrale bank op het programma. Conform de verwachting zal de rentestand onveranderd blijven. Beleggers zullen met name uitkijken naar de toelichting op dit rentebesluit. Mogelijk laat ECB-voorzitter Christine Lagarde doorschemeren of mogelijk dit jaar de rente al verhoogd gaat worden. Wat dat betreft kan het een volatiele handelsdag gaan worden.

Deze grafiek waarschuwt voor een nieuwe beursdaling

Volgens Yuriy Matso zijn de gelijkenissen met het jaar 2018 nog steeds levensgroot. Op Twitter deelde hij de bovenstaande grafiek waarop de koersbewegingen bij de Nasdaq 100 index naast elkaar zijn gezet. Net als in 2018 is de Fed ook nu bezig met een strenger monetair beleid. Tevens is er sprake van een dubbele top en wist de techbeurs gisteren af te ketsen van het 50%-Fibonacciniveau.

Mocht het verband met het jaar 2018 ook de komende tijd intact blijven, dan moeten beleggers rekening houden met een nieuwe beursdaling. Mocht het hoogtepunt van de handelssessie van woensdag opwaarts doorbroken worden, dan lijkt het verband met het jaar 2018 te sneuvelen. De komende handelsdagen zullen dus wellicht cruciaal zijn voor het verdere koersverloop van de komende weken.

Vrees jij ook een nieuwe aandelencrash?

De beurs stijgt al ruim 8 jaar! Daarmee nadert het einde van de huidige cyclus nu met rasse schreden. Een crash van de aandelenmarkt dringt zich op. Slimme beleggers nemen nu actie, voor het te laat is.

Ontvang HIER jouw gratis exemplaar van het Crash Kompas (een must voor iedere belegger die geld wil verdienen tijdens de volgende aandelencrash)