Vooralsnog verloopt de beursmaand juni voorspoedig. De meeste indices kleuren immers in het groen en de verwachting is dat de stieren nog een tijdje zullen standhouden. Toch vertelt de geschiedenis een ander verhaal. Juist nu zou er immers beurszwakte kunnen gaan optreden.

Traditioneel gezien is er op dit moment sprake van een tegenvallende beursperiode. Gemiddeld genomen is er immers sprake van beurszwakte tijdens de periode mei tot september. Er wordt niet voor niets gezegd “Sell in May and remember to come back in September”.

Beleggers kunnen op het verkeerde been gezet worden

Vooralsnog is er echter weinig te merken van deze traditionele beurszwakte. Tijdens de afgelopen maand wisten de beurzen immers verder in waarde te stijgen en ook tijdens de eerste twee weken van juni werden de records verder aangescherpt. Toch biedt dat geen enkele garantie voor de laatste twee weken van juni. Zo is op de bovenstaande grafiek, afkomstig van LPL Research, te zien dat normaliter de beurszwakte tijdens de maand juni pas optreedt tijdens de laatste twee weken van de maand. Mocht het verleden zich gaan herhalen, dan zouden de beurzen zelfs tijdens het tweede deel van juni alle beurswinst van deze maand kunnen gaan prijsgeven.

Uiteraard biedt het verleden geen enkele garantie voor de toekomst, maar dit onderzoek maakt wel duidelijk dat beleggers mogelijk op het verkeerde been gezet worden. De beer kan immers als een dief in de nacht terugkeren op het beursspeelveld.

3 ongeziene koopjes onder 5 dollar

Deze bedrijven hebben alles in huis om de toekomstige toppers van de beurs te worden.

Download hier jouw gratis gids: 3 ongeziene koopjes onder 5 dollar