Op dit moment zijn er maar weinig beleggers te vinden die pessimistisch gestemd zijn over de beurstoekomst. Door de indrukwekkende beursrally van de afgelopen maanden is er een optimistische stemming ontstaan. Het verleden leert ons echter dat we juist op dergelijke momenten voorzichtig moeten zijn.

Zakenbank Bank of America heeft afgelopen week hun maandelijkse enquête gehouden onder prominente Amerikaanse fondsbeheerders. De resultaten van deze enquête laten zien dat de fondsmanagers ook extreem optimistisch gestemd zijn. Zo gaat het overgrote deel van de fondsbeheerders er vanuit dat de beurzen de komende tijd verder in waarde zullen gaan stijgen.

Fondsbeheerders geloven niet in een nieuwe Bear Market

Mocht er dan toch een correctie plaatsvinden tijdens de komende 6 maanden, dan houdt bijna 50% van de fondsmanagers rekening met een beurscorrectie van maximaal 10% bij de S&P 500 index. Op de bovenstaande staafgrafiek, afkomstig van Bank of America, is te zien dat slechts 2% van de fondsbeheerders rekening houdt met een beursdaling van meer dan 20%. Op de beursvloer typeren we een koersval van meer dan 20% ook wel als een Bear Market.

Uit de resultaten van deze enquête blijkt dat er nog steeds een optimistische stemming op de beursvloer hangt. Overigens biedt dit geen enkele garantie voor stijgende beurskoersen, want in januari 2020 waren de fondsbeheerders ook extreem optimistisch gestemd. En we weten hoe het destijds is afgelopen.

Blijf dagelijks op de hoogte van het belangrijkste crypto- en beursnieuws

Bijna 10.000 beleggers krijgen iedere dag het belangrijkste nieuws van de financiële markten in hun mailbox. Het is onmisbaar instrument voor iedere belegger. Wil jij ook op de hoogte blijven en beleggen als een professional? Schrijf je gratis in op de Slim Beleggen Daily. Schrijf hier gratis in >>