Al een tijdje is er sprake van relatieve rust op de zilvermarkt. De meeste zilvermijnaandelen wisten tijdens de afgelopen maanden een zijwaartse trend te produceren. Beleggers lijken te wachten op een uitbraak binnen de zilversector. Een belangrijke grafiek laat zien dat met name de junior zilvermijnaandelen het op dit moment lastig hebben.

Het jaar 2020 was zonder twijfel ook een memorabel jaar voor de edelmetalen. Aanvankelijk werden de goud- en zilverprijs ook geconfronteerd met een serieuze prijsval, maar al snel kregen beleggers door dat de edelmetalen in de onzekere coronatijd juist konden fungeren als ‘veilige haven’. De goudprijs wist zelfs enkele maanden later te stijgen naar een nieuwe recordhoogte.

Is dit het moment om te investeren in junior zilvermijnaandelen?

Het jaar 2021 verloopt vooralsnog minder overtuigend. De stijgende trend is bij meerdere goud- en zilvermijnaandelen onder druk komen te staan en de tijd begint inmiddels te dringen. Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Crescat Capital LLC, is te zien dat de junior zilvermijnaandelen het op dit moment lastig hebben. De steunlijn wordt op dit moment onder vuur genomen en mocht deze steunlijn sneuvelen, dan komt er technisch gezien een einde aan de stijgende trend die sinds vorig jaar al van kracht is.

Anderzijds biedt dit ook kansen voor de oplettende beleggers onder ons. Mocht de steunlijn immers wel intact blijven, dan kan er een nieuwe prijsrally binnen de zilversector van start gaan. En we hebben de afgelopen jaren gezien hoe snel het dan omhoog kan gaan.

De goudmijnsector staat nog altijd 60% onder hun piek

Terwijl de meeste activa zoals traditionele aandelen of obligaties dicht of nabij hun hoogste niveau ooit staan, blijven goudmijnaandelen naar historisch maatstaven bijzonder goedkoop. Wie op zoek is naar een contraire belegging, kan goudmijnaandelen niet langer negeren.

Het beste moet namelijk nog komen!

U leest hier waarom goudmijnaandelen gemakkelijk kunnen verdubbelen!