Een zwakke handelsweek ligt achter de rug. De wereldwijde beurzen moesten onverwachts terrein inleveren. Met name tijdens de handelssessie van vrijdag liepen de verliezen stevig op. Volgens een belangrijke grafiek kan dit nog maar het begin zijn. Mogelijk moeten beleggers namelijk opnieuw vrezen voor een beurscrash.

In februari 2020 werden beleggers onverwachts geconfronteerd met een aanzienlijke beursdaling. In relatief korte tijd moesten de indices ruim 20% aan waarde inleveren. Deze forse beursdaling is uiteindelijk te geschiedenisboeken ingegaan als de ‘coronacrash’. Opvallend genoeg zijn er sterke gelijkenissen te trekken tussen de huidige koersbeweging en die van februari 2020. En dat is niet bepaald goed nieuws te noemen.

Deze grafiek waarschuwt voor een forse koersval

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Yuriy Matso, zijn de overeenkomsten tussen de huidige koersbeweging en de koersbeweging van het jaar 2020 in beeld gebracht. Zo wist de S&P 500 index tijdens de afgelopen handelsweek nog te stijgen naar een nieuwe recordkoers, maar de MACD-indicator ondersteunde deze beursrally al niet meer. Opvallend genoeg was deze divergentie ook zichtbaar in februari 2020 toen de S&P 500 index aanvankelijk ook nog een recordkoers op de borden wist te toveren.

Deze grafiek laat een onheilsscenario zien die mogelijk de komende tijd waarheid gaat worden. In dat geval moeten de gelijkenissen met het jaar 2020 wel in stand blijven. Deze grafiek maakt in ieder geval duidelijk dat de onderliggende indicatoren al een tijdje geen ondersteuning meer geven aan deze beursrally. De kans op een serieuze beurscorrectie lijkt daarmee levensgroot te zijn.

Vrees jij ook een nieuwe aandelencrash?

De beurs stijgt al ruim 8 jaar! Daarmee nadert het einde van de huidige cyclus nu met rasse schreden. Een crash van de aandelenmarkt dringt zich op. Slimme beleggers nemen nu actie, voor het te laat is.

Ontvang HIER jouw gratis exemplaar van het Crash Kompas (een must voor iedere belegger die geld wil verdienen tijdens de volgende aandelencrash)