In maart 2020 is officieel een nieuwe Bull Market van start gegaan. Op dat moment wisten de beurzen immers een bodem te bereiken nadat er daarvoor sprake was geweest van een beursdaling van meer dan 20% (Bear Market). Inmiddels zijn we 15 maanden verder en het verleden leert ons dat beleggers niet teveel verwachtingen moeten hebben van het tweede jaar van een Bull Market.

Tijdens de afgelopen maanden is de interesse in aandelen aanzienlijk toegenomen. Dat is overigens ook niet verwonderlijk, want de lage spaarrente zorgt er voor dat steeds meer mensen opzoek gaan naar alternatieven methoden om een rendement te realiseren. Daarnaast wisten de beurzen tijdens de afgelopen maanden een indrukwekkende winstreeks neer te zetten, waardoor het sentiment rondom aandelen ook goedgezind is.

Beleggers moeten niet teveel verwachten van dit tweede jaar

Toch is het verstandig dat beleggers niet te optimistisch gestemd raken. Het verleden leert ons immers dat het tweede jaar van een Bull Market meestal zijwaarts verloopt. Zo zijn op de bovenstaande grafieken de vier meest recente Bull Markets in beeld gebracht. Op deze grafiek is duidelijk te zien dat de stieren het tijdens het tweede jaar lastig hadden. Op de beursvloer wordt deze periode vaak omschreven als de ‘rustperiode’ voor de stieren.

Uiteraard is het mogelijk dat de stieren deze keer wel weten door te denderen, maar deze grafiek maakt wel duidelijk dat de kans daarop kleiner is. Voorzichtigheid lijkt dus juist nu gepast te zijn.

Spotgoedkoop groeibedrijf … nu nog onder 10 dollar

Een vergeten technologiebedrijf met opwaarts potentieel van bijna 100%.

GRATIS TIP: Het goedkoopste aandeel onder 10 dollar