De geopolitieke spanningen liepen de afgelopen dagen weer verder op. Trump besloot om de top met Noord-Korea af te blazen. Aanvankelijk wist dit op donderdag te leiden tot een scherpe correctie, maar Wall Street herstelde zich vrij snel weer. Toch is dit een duidelijke waarschuwing dat de branden in de wereld zeker nog niet geblust zijn.

In Amerika had het Witte Huis al speciale munten ontwikkeld voor het historische moment dat de VS weer aan tafel zou gaan met Noord-Korea. Dit werd door velen bestempeld als ‘te mooi om waar te zijn’ en dat bleek dus uiteindelijk ook het geval te zijn. Trump besloot met een slap excuus de top met Kim Jong-un af te blazen.

Korea toppen wisten in het verleden te leiden tot Bear Markets

Wat dat betreft volgt Trump dus niet het voorbeeld van Zuid-Korea op. Zo spraken de leiders van Noord- en Zuid-Korea enkele weken met elkaar over de toekomst van Korea. De vraag is alleen of deze ontmoeting wel zo goed zal gaan uitpakken voor de aandelenmarkten. Zo is op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Kimble Charting, te zien dat de voorgaande twee Korea-toppen wisten te zorgen voor een stevige top op de beurzen (2000 en 2007).

Vormt de recente Korea-top het startsein voor een nieuwe Bear Market?

Vrees jij ook een nieuwe aandelencrash?

De beurs stijgt al ruim 8 jaar! Daarmee nadert het einde van de huidige cyclus nu met rasse schreden. Een crash van de aandelenmarkt dringt zich op. Slimme beleggers nemen nu actie, voor het te laat is.

Ontvang HIER jouw gratis exemplaar van het Crash Kompas (een must voor iedere belegger die geld wil verdienen tijdens de volgende aandelencrash)