Tijdens de afgelopen week wist de goudprijs met enkele procenten in waarde te stijgen. Hiermee toonde goud aan dat het zeker nog wel fungeert als ‘veilige haven’. Juist tijdens de afgelopen handelsweek, toon de spanningen flink opliepen, vonden de beleggers hun weg richting het gele edelmetaal. Hoe ziet de nabije toekomst voor goud er uit?

De mannen van Seasonax hebben de historische bewegingen van de goudprijs in kaart gebracht. En zij komen tot de conclusie dat de goudprijs in ‘stille wateren’ terecht is gekomen. Op de bovenstaande grafiek is namelijk te zien dat de goudprijs over de afgelopen 20 jaar gemeten normaliter zijwaarts beweegt in de periode van maart tot juli. Pas na de zomer breekt de meest winstgevende periode van het jaar aan.

Goudprijs kan gaan verrassen in het tweede deel van 2018

Op de tweede grafiek, wederom afkomstig van Seasonax, is te zien hoe de goudprijs gemiddeld gezien presteert in een zogenoemd ‘Midterm Election Year’. Over de afgelopen 45 jaar gemeten is een soortgelijk patroon waarneembaar als hiervoor werd afgebeeld. Alleen weet de goudprijs in een ‘Midterm Election Year’ vanaf de maand juli gemiddeld gezien een imposantere rally in te zetten.

Mocht de historie gebruikt kunnen worden om de toekomst te voorspellen, dan laten deze grafieken zien dat de goudstieren de tijd krijgen om even op adem te komen. Na deze ‘adempauze’ zou goud in het tweede deel van 2018 flink kunnen gaan verrassen.

De goudmijnsector staat nog altijd 60% onder hun piek

Terwijl de meeste activa zoals traditionele aandelen of obligaties dicht of nabij hun hoogste niveau ooit staan, blijven goudmijnaandelen naar historisch maatstaven bijzonder goedkoop. Wie op zoek is naar een contraire belegging, kan goudmijnaandelen niet langer negeren.

Het beste moet namelijk nog komen!

U leest hier waarom goudmijnaandelen gemakkelijk kunnen verdubbelen!