Cryptomunten deden het ongelofelijk goed vorig jaar. Dat is ook de ultrarijken niet ontgaan. In 2017 investeerde deze groep behoorlijk veel geld in de cryptomarkt ondanks het feit dat ze er niet veel van begrijpen. Uit een onderzoek blijkt dat ultarijken vorig jaar zich meer en meer aangetrokken voelden tot cryptomunten. Hoewel dat nu misschien minder het geval is.

Vorig jaar vloeide er veel geld naar de cryptomarkt, voornamelijk vanaf het derde kwartaal zien we een forse groei van de marktkapitalisatie. Volgens het laatste ‘Wealth Report’ van Knight Frank LLP hebben 21 procent van de ondervraagde vermogensbeheerders en private bankiers bevestigd dat hun kapitaalkrachtige klanten vorig jaar investeringen in de cryptomarkt hebben verhoogd.

Dit zou wel eens een verklaring kunnen zijn voor die indrukwekkende ‘hausse’. Je zou dan denken dat de ultrarijken weten waarmee ze bezig zijn, maar uit het ‘Wealth Report’ blijkt dat ze van toeten of blazen weten. Nicholas Holt, hoofd research AziĆ« bij Knight Frank, merkte op dat er een groot misverstand bestaat omtrent blockchain bij deze groep cryptobeleggers.

So, although people are getting on the train about investing in cryptocurrencies, perhaps there’s not a full understanding of what this could mean to their wealth portfolio

De populariteit van de bitcoin, en andere cryptomunten, kreeg een duwtje in de rug dankzij de massale media-aandacht. Hoe harder de munt steeg in waarde, hoe vaker het een onderwerp in de media werd. Dit heeft er toe geleid dat ook de ‘grote jongens’ hun graantje wilden meepikken op de cryptomarkt. Het werd zelfs zo populair dat er bitcoin futures werden uitgebracht om in te investeren.

Vastgoed en aandelen

Hoewel het rendement op de cryptomarkt duizelingwekkend was, gingen de ultrarijken toch niet ‘all-in’ wegens de grote risico’s. Vastgoed en traditionele aandelen bleven vorig jaar hun grootste investeringen. Niet onlogisch vermits 2017 ook voor aandelen een bijzonder goed jaar was.

Of de ultrarijken dit jaar nog altijd meer investeren in crypto is nog maar de vraag. Het resultaat van het ‘Wealth Report’ voor 2018 zal er vermoedelijk anders gaan uitzien door de malaise op de cryptomarkt tot nu toe. Maar het jaar is nog niet om, wie weet maken we een ommekeer mee.

Bronnen: CNBC

Foto: Pxhere

De meest eenvoudige en winstgevende manier om te beleggen in cryptomunten

Het Technologie Rapport biedt een unieke manier om winstgevend te beleggen in Bitcoin en andere cryptomunten. Je ontvangt een totaalpakket met:

  • StrategieĆ«n
  • Tips
  • Aanbevelingen
  • Gidsen
  • Een 24/7 professionele helpdesk
  • Een bewezen trackrecord

Begin HIER aan de meest winstgevende periode uit je leven