De goudprijs is in dit nieuwe jaar goed uit de startblokken gekomen. Aan het einde van 2017 werd een stijgende trend in gang gezet en voorlopig is die trend nog volledig intact. De goudmijnaandelen blijven voorlopig nog achter op de goudprijs en dat biedt een zeldzame koopkans.

Op dit moment zijn er maar weinig beleggers geïnteresseerd in de goudsector. Na het flitsende herstel dat we zagen in 2016 is de goudprijs weer naar de achtergrond verdreven. Tijdens het afgelopen jaar kregen de goudstieren het ook niet voor elkaar om het hoogtepunt van 2016 (rond de 1375 dollar) te bereiken. Mede daardoor hebben heel wat beleggers (opnieuw) hun geloof in de goudsector verloren.

Goudmijnaandelen blijven achter op de goudprijs zelf

Toch zijn er tal van grafieken voorhanden die laten zien dat beleggers juist nu gefocust zouden moeten zijn op de goudsector. Zo wist de goudprijs tijdens de afgelopen maanden nog uit te breken uit het dalende trendkanaal dat ruim 7 jaar actief was. We mogen in dit geval dus wel spreken van een imposante trenddraai.

Voor de beleggers die twijfelen tussen een positie innemen op de goudprijs zelf of op de goudmijnaandelen, kan de bovenstaande grafiek een handje helpen. Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van The Daily Shot, is namelijk te zien dat de goudmijnaandelen (ETF) tijdens de afgelopen maanden zijn achtergebleven op de goudprijs zelf. En een dergelijke divergentie komen we zelden tegen.

5 redenen waarom je NU goudmijnaandelen moet kopen

  • Sinds 2016 zitten goudmijnaandelen in een nieuwe stierenmarkt!
  • De vorige stierenmarkt in goudmijnaandelen duurde 1.142 dagen. Vandaag zijn we maar 400 dagen ver.
  • De vorige stierenmarkt ging +1.355%, vandaag staan we ‘slechts’ 120% hoger.
  • MAAR: Goudmijnaandelen waren nog nooit zo goedkoop.
  • DUS: Goudmijnaandelen staan voor hun grootste stijging ooit!

Wacht géén dag langer om goudmijnaandelen te kopen: LEES MEER