De olieprijs is tot nu toe bezig aan een uitstekend jaar. Aan het einde van 2018 wist het ‘zwarte goud’ een stevige bodem neer te zetten en sinds dat moment is de olieprijs in prijs verdubbeld. Tijdens de afgelopen weken deed de olieprijs een klein stapje terug, maar de vooruitzichten zien er nog steeds goed uit.

De olieprijs kende net als de aandelenmarkten een flitsende beursstart. Toch werd er meer aandacht besteed aan het herstel op de aandelenmarkten, dan aan het herstel op de oliemarkt. En dat is volkomen onterecht, want de olieprijs wist een betere prestatie neer te zetten dan de aandelenmarkten.

Binnenkort nieuwe stijging bij de olieprijs?

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van E. Cantoni, is te zien dat de olieprijs nog steeds over voldoende potentieel beschikt. Zo is op de grafiek te zien dat de olieprijs op dit moment een sterke correlatie vertoont met de beweging die zichtbaar was is de periode 2006-2007. En als het verband met die periode ook de komende tijd blijft voortbestaan, dan mogen we rekenen op een nieuwe stijging bij de olieprijs. En dat kan goed nieuws betekenen voor veel olieaandelen, want een groot deel van deze aandelen beweegt nog steeds rond haar dieptepunten.

Is dit het moment om terug te keren naar de oliemarkt?

Zo koop je de volgende Google of Facebook

Veel mensen durven niet beleggen omdat ze schrik hebben. Maar beleggen is een van de slimste dingen die je kan doen met je geld. Met enkele simpele richtlijnen kan je veel beginnersfouten vermijden en een leven lang genieten van geweldige beleggingen.

Ik word een Slimme Belegger