Tijdens de afgelopen handelsdagen was er grote volatiliteit zichtbaar op de oliemarkt. Terwijl het ‘zwarte goud’ tijdens de handelssessie van maandag nog fors in waarde wist te stijgen, waren een dag later de rollen omgedraaid. Op technisch gebied beweegt de olieprijs op dit moment rond een belangrijk kantelpunt.

De oliemarkt is op dit moment in de ban van de onrust in het Midden-Oosten. Als gevolg van de drone-aanvallen op olie-installaties in Saoedi-Arabië steeg de prijs voor een vat olie tijdens de eerste handelsdag van de week fors in waarde. Als reactie op de genomen maatregelen vanuit de VS, die een nood-oliereserve wisten aan te wenden, werd een deel van de stijging een dag later alweer prijsgegeven.

Olieprijs is bij een belangrijke technische weerstand aangekomen

Volgens Chris Kimble, technisch analist bij Kimble Charting, is de olieprijs op dit moment rond een belangrijk technisch kantelpunt aangekomen. Hij deelde de bovenstaande grafiek waarop te zien is dat de olieprijs op dit moment rond een niveau beweegt dat we voor het laatst in april en mei hebben gezien. En juist toen wist de olieprijs een nieuwe top neer te zetten en werd het ‘zwarte goud’ de weken er na geconfronteerd met een forse prijsdaling.

Tevens laat Kimble weten dat rond het huidige niveau een belangrijke Fibonacci-weerstand ligt. Zolang de olieprijs niet weet uit te breken boven het hoogtepunt uit april en mei dit jaar, blijven de beren nog steeds aan zet.

Wie vandaag laag wil kopen, moet NU in grondstoffen zitten.

Contrair beleggen is vandaag beleggen in grondstofaandelen. Dit onderdeel wordt door de massa uitgespuwd met uitzonderlijke lage waarderingen tot gevolg. De rally in goudmijnaandelen gemist? Of wil je het nog eens overdoen? Lees dan snel verder >>